Skip to the main content

Jubileumdrive

Het bridgedistrict West-Brabant bestond op 14 mei 2022 precies 40 jaar. Dit vond het bestuur een goede aanleiding voor een feestje. En als jij bij bridgers over een feestje spreekt wordt dat een bridgedrive.

Gekozen werd voor een grootschalige opzet om de bridgedrive aan zoveel mogelijk bridgers aan te bieden. Daar voor een grote drive veel voorbereidingstijd nodig is werd de drive gespeeld op 23 oktober 2022. Het bijzondere is dat in 4 plaatsen gelijktijdig dezelfde spellen werden gespeeld.

Zowel Dongen als Bavel als Zevenbergen hadden het maximum aantal paren van 48. In Bergen op Zoom speelden 42 paren. Voor deze drive was de sterkte van de spelers niet verdeeld over alle lijnen, maar in de 4 plaatsen waren ieder 4 lijnen op sterkte. Voor de sterkte werd hierbij uitgegaan van het gezamenlijke aantal meesterpunten van de paren. Hierdoor konden ook de spelers uit de lagere lijnen in de prijzen vallen, hetgeen ook gebeurde. In Bavel werd de hoogste score behaald door het echtpaar Dekkers uit de D-lijn (63,4%). De overall hoogste score was in Zevenbergen voor Toon van der Bom en Wies Schot uit de B-lijn (65,4%).

Deze drive was alleen mogelijk dank zij de medewerking van de plaatselijke bridgeclubs, t.w. B.C. Bridge 82, B.C. de Lei, Zevenbergse B.C. en B.C. à la Carte. Zij stelden geheel belangeloos hun materialen en wedstrijdleiders ter beschikking.

Doordat de uitslag van de 4 A-lijnen en zo ook de overige lijnen topintegraal werd vastgesteld, wijkt de stand af van de scores per locatie. Je wordt topintegraal immers met veel meer paren vergeleken.

Na afloop waren de reacties op een enkele uitzondering na zeer lovend. Velen vroegen om een voortzetting hiervan.

Voor de uitslag zie: uitslag

Andere artikelen

Bridgedocent zoeken

Via de website van de NBB kunt u zoeken naar een bridgedocent. Gebruik hiervoor de volgende...

25/04/2024 - Theo van Thoor

Cafébridgedrive in het centrum van tilburg

B.C. W.A.C organiseert op 26 mei een cafébridgedrive in het centrum van Tilburg. Voor...

22/04/2024 - Carel Frerichs

Kalender district 2024-2025

Kalender 2024-2025 district

10/03/2024 - Carel Frerichs